• Bram Freie nieuwe hoofdtrainer v.v. SVI

 • Vanaf seizoen 2020-2021 zal Bram Freie de nieuwe hoofdtrainer zijn van 1 e klasser SVI. Hij volgt daarmee Joram Hendriks op, die na 4 seizoenen vertrekt.

  Bram Freie tekent een contract voor één seizoen met de intentie om langere tijd aan elkaar verbonden te blijven. Bram Freie komt over van Hulzense Boys, waar hij bezig is aan zijn 3 e en dus laatste jaar als hoofdtrainer.

  Bram is 34 jaar, woont samen met zijn vrouw en zoontje van 1 jaar, in Nijverdal. Hij voetbalde 7 seizoenen in het 1 e elftal van Hulzense Boys, waarna hij op 25-jarige leeftijd de keuze maakte verder te gaan in het trainersvak. Hij werkte vervolgens 4 seizoenen bij Excelsior’31, 2 jaar als jeugdtrainer van de B1 en A1 en vervolgens 2 jaar als trainer van het 2 e elftal, dat uit kwam in de reserve-hoofdklasse. Op 29-jarige leeftijd werd hij hoofdtrainer van 3e klasser Blauwwit’66 in Holten, waarmee hij in zijn 2e en laatste jaar promoveerde naar de 2 e klasse. Hierna keerde hij terug als hoofdtrainer bij Hulzense Boys. Na 2 jaar in de subtop van de 2e klasse te zijn geëindigd, doet hij met Hulzense Boys dit seizoen volop mee voor de titel in de 2 e klasse.

  SVI kiest hiermee dus wederom voor een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer.

  Nadat Joram Hendriks in oktober aan heeft gegeven de combinatie SVI en PEC Zwolle U16 vooral op zaterdag moeilijk te combineren vindt en ook wel toe is aan een nieuwe uitdaging was het besluit relatief eenvoudig: na 4 seizoenen eindigt de succesvolle samenwerking tussen vv SVI en Joram. Als jonge onervaren trainer begonnen en nu in het 4e seizoen met 2 promoties verder speelt SVI voor het eerst in haar carrière in de 1e Klasse en doet dat zeer verdienstelijk. Waar het afscheid aan het einde van dit seizoen toe leidt zullen we zien maar de groep inclusief staf is ervan overtuigd dat we nog een rol gaan spelen bij het verdelen van de prijzen. Als Bestuur Groep Voetbal zijn we dan ook op zoek gegaan naar een trainer die verder wil bouwen in de lijn van afgelopen jaren die is gebaseerd op spelprincipes en vanuit de kernwaarden: Prestatie, Plezier & Veiligheid. Een zorgvuldig proces, onder leiding van Technisch Coördinator Jordy Hendriks, waar een afvaardiging van de spelers, staf en bestuur bij betrokken was is er uiteindelijk unaniem gekozen voor Bram. Hij liet duidelijk merken heel graag bij SVI aan de slag te gaan en zit vol ambitie om met zijn kennis en ervaring SVI de komende jaren door te ontwikkelen.

  Bram zelf ziet uit naar de samenwerking met de talentvolle selectie van SVI en verdere kennismaking met de club. “Ik zie het als een prachtige uitdaging om het goede werk van Joram, verder te gaan uitbouwen”. De ambities van de vereniging SVI en de manier waarop er naar voetbal gekeken wordt, spreken mij enorm aan, we gaan er iets moois van maken!”, aldus Bram.