• Corona Update van het Algemeen Bestuur

 • Beste SVI-ers,

   “We willen zo graag, maar het kan nog niet”. Deze oh zo ware openingszin stond woensdag op de voorpagina van De Stentor. Ondanks al het begrip, hadden we Minister President Rutte dinsdagavond graag een beetje van onze “vrijheid” zien teruggeven. Maar het kan nog niet!

   Dat is natuurlijk ook terecht gezien het aantal mensen dat nog steeds besmet raakt en aan dit virus overlijdt. En dan zijn er nog onze zorgmedewerkers die de afgelopen weken de zieken en ouderen hebben verzorgd. Zij hebben overuren gemaakt om de juiste zorg te kunnen verlenen en verdienen het dat de situatie in de ziekenhuizen weer normaliseert.

  Ook vallen onze wensen helemaal in het niet als je het bericht krijgt dat één van onze spelende leden, Richard Jansman, door een noodlottig auto-ongeluk op 51 jarige leeftijd om het leven is gekomen. Dat zet je weer met beide benen op de grond.

   Versoepeling

  Dinsdagavond heeft Minister President Rutte aangekondigd dat de maatregelen bij met name de jeugd wat versoepeld kunnen worden. Dat biedt ook weer enig perspectief voor onze voetballende jeugd.

   Wat mag er wel vanaf 28 april 2020 weer:

  1. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer in groepjes sporten en trainen;
  2. Kinderen tussen 12 en 18 jaar mogen met elkaar sporten mits ze 1½ meter afstand houden;
  3. Voor volwassenen blijven de bestaande regels van kracht.

  Op dit moment is de BG Voetbal bezig om samen met de leiders en trainers uit te werken hoe we dit invulling gaan geven. Er mogen namelijk geen ouders langs de lijn staan en de kinderen moeten thuis douchen. Daarnaast willen we niet dat groepjes spelers of trainers zich in de materiaalruimte bevinden om het benodigde materiaal te pakken. 

  De bedoeling is dat hier volgende week meer duidelijkheid over komt.

  De overige regels zijn verlengd tot 20 mei 2020

  Dit houdt in dat we nog zeker drie weken moeten wachten of we activiteiten als de Familiedag, de Zwolse Voetbaldagen enz. kunnen organiseren.

  Misschien tegen beter in, maar ik hoop dat dit nog mogelijk is. Volgens mij wil iedereen op een of andere manier dit bizarre seizoen toch nog gezamenlijk afsluiten.

   v.v. SVI ondersteunt haar sponsors

  Zoals jullie misschien op onze social mediakanalen hebben gelezen, ondersteunt v.v. SVI haar sponsors door b.v. acties vanuit de sponsor te promoten. Deze acties worden van harte aanbevolen, zodat zij in deze moeilijke tijd toch inkomsten genereren.
  Ook met de actie “Help de Horeca” kun je sponsors van v.v. SVI ondersteunen.

  Het beroep op de noodfondsen helpt ons in moeilijke financiële tijd

  Via de Rijksoverheid hebben we bericht ontvangen dat we in aanmerking komen voor de tegemoetkoming schade COVID-19. Dat biedt ons enige lucht in deze onzekere tijd.

  Zoals eerder aangegeven hebben we de steun van een ieder nodig om deze periode door te komen.  Wij zijn dan ook dankbaar dat jullie de contributie betalen, zodat het voortbestaan van onze mooie club niet in gevaar komt. Ik heb er vertrouwen in dat alle SVI-ers dat ook blijven doen. 

  Immers, Samen zijn we en maken we v.v. SVI!

   Met sportieve groet,

  Namens het Algemeen Bestuur v.v. SVI

   

  Geert Prins
  Voorzitter v.v. SVI