• De kop is er af!

 • 15 spelers stonden op tijd klaar bij SVI, maar het wachten was op de trainer. Rowan gaf hier duidelijk niet het goede voorbeeld :-) Snel in de auto en op naar het Rouveen. Het was heerlijk voetbalweer vandaag op het plaatselijke sportpark. Hier stond de eerste competitiewedstrijd voor onze JO17-2 op het programma. Na beide wedstrijden in de beker te hebben gewonnen, mochten de toppers nu tegen de JO17-1 van de plaatselijke trots aantreden.
  Met Tom, Levi, Rik en Jayson op de bank begonnen de mannen aan de wedstrijd. De jongens van Rouveen waren iets steviger en gingen iets harder de duels in dan te tegenstanders tijdens de bekerwedstrijden. Maar SVI hield zich goed staande.

  Na zo'n 6 minuten spelen was het Gertie die voor het eerst een schot richting de Rouveense doelman schoot. Dit schot miste echter kracht, waardoor het redelijk ongevaarlijk was, de keeper kon dit schot eenvoudig tot corner verwerken. De corner werd genomen door Sylvain maar de bal werd uit de 16 gewerkt door de verdediging van Rouveen. Niek Dekker probeerde nog van afstand te schieten, maar dit schot was ongevaarlijk.

  Na 9 minuten spelen was daar de eerste aanval van Rouveen. De linksbuiten kreeg de bal voor de voeten en schoot op het doel van Luuk Vaatstra. Het schot ging echter hoog over, waardoor Luuk niet in actie hoefde te komen. Ook de volgende twee schoten van Rouveen gingen respectievelijk over en naast.

  Het spel op het middenveld oogde wat rommelig, er werd niet goed over gespeeld van beide partijen en er werden een aantal kleine overtredingen gemaakt. Bij één van deze overtredingen, gemaakt door Daniel Mulder, raakte hij zelf geblesseerd, waardoor hij in de 17e minuut werd vervangen door Tom Mellema. Vanwege het gebrek aan beweging op het middenveld, moest de verdediging vaak een lange bal spelen, dit kwam het spel van SVI niet ten goede. Aan de andere kant wist ook Rouveen niets klaar te spelen. De verdediging met het centrale blok van Klaas-Peter en Niek hadden de boel goed onder controle.

  Na 25 minuten spelen probeerde SVI het nog eens via Swen, maar zijn schot ging naast. De tegenaanval van Rouveen was ook ongevaarlijk, ook dat schot ging hoog over. In de 28e minuut werd Gertie weggestuurd met een mooie steekpass, hij wist de bal te controleren en kon op de keeper van Rouveen af, zijn schot ging echter net naast. Na deze actie liep Gertie wat moeilijk, en hij werd dan ook in de 32e minuut gewisseld voor Rik. De rest van de eerste helft gebeurde er niet veel. Het spel op het middenveld bleef rommelig en er werden weinig tot geen kansen gecreëerd. Tot in de blessuretijd van de eerste helft. Niek werd verrast door de linksbuiten van Rouveen en verspeelde de bal. Zijn schot werd echter gered door Luuk. Hierdoor gingen we met een 0-0 ruststand aan de thee.

  In de rust werden Roel en Tobias gewisseld voor Jayson en Levi. Niek Dekker ging nu op de rechts-back spelen waardoor Jayson op de nummer 10 positie kwam te staan. Deze tweede helft begon veelbelovend, het was duidelijk te zien dat de jongens in de rust op scherp gezet waren. Er was meer beweging en dynamiek op het middenveld en het leek of de jongens allemaal een tandje harder liepen. Meteen na de aftrap nam SVI het initiatief. Sylvain wist zich goed vrij te spelen en zijn schot werd gered door de keeper. Enkele minuten later kwam Rik alleen op goal af, maar ook zijn schot werd gestopt. SVI bleef doorgaan en zette Rouveen onder druk. Sylvain, Jayson en Swen probeerden van afstand de keeper te verrassen, maar tot op heden nog zonder succes.

  Na 62 minuten spelen nog een wissel bij SVI. Sylvain ging er weer uit, en Gertie kwam er weer in. Rouveen probeerde nu uit te verdedigen en de bal kwam voor de voeten van Niek van den Brink. Hij schoot de bal op goed geluk naar voren en wist zo Levi te bereiken, die zette de bal voor en deze vloog over de keeper heen, waardoor het voor Rik een koud kunstje was om de 0-1 binnen te koppen. SVI op een verdiende voorsprong. Nu zouden ze door moeten gaan, maar of het nu concentratie was, of vermoeidheid, het spel op het middenveld werd weer iets rommeliger.

  SVI wist er nog wel een paar keer gevaarlijk uit te komen, maar eigenlijk alleen in de laatste minuut leidde dit bijna tot een doelpunt. Gertie ging alleen op de keeper af, maar kon de bal niet in het net krijgen. Aan de andere kant moest Luuk in de allerlaatste minuut nog eens in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen. Na 82 minuten voetballen vond ook de scheidsrechter het wel genoeg en kon SVI met de drie punten in de zak terug naar Zwolle.

  Hier staat komende woensdag de bekerwedstrijd tegen SC Overwetering op het programma. Om 18:30 wordt hier op veld 1 afgetrapt.