• Eerste overwinning JO17-2 is een feit

 • Op sportpark de Elshof mocht SVI JO17-2 aantreden tegen SJO JCHW JO17-1. De eerste wedstrijd van het seizoen, een bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Wijthmen en Hoonhorst. Met Tobias, Niek Dekker, Daniël en Sylvain op de bank begon het team van trainer Rowan aan deze wedstrijd.

  SVI begon scherp aan de wedstrijd en al na 3 minuten spelen was daar het eerste schot op goal. Tom schoot van afstand, maar dit schot miste nog kracht. Ook het schot van Levi een minuut later was niet goed genoeg. Uit een corner in de 6e minuut leek Rik de openingstreffer binnen te koppen, maar de bal werd van de lijn gehaald. Enkele minuten later was het wel raak! In de 9e minuut kon Jayson de bal binnen schieten na een voorzet van Swen. Gertie gaf de bal nog een laatste zet over de lijn en zo werd het 0-1, SVI op voorsprong.

  Twee minuten later was het Niek van den Brink die met een lange bal Gertie wegstuurde. Gertie gebruikte goed zijn lichaam en schoot de bal langs de keeper van JCHW. 0-2 na 11 minuten spelen. SVI bleef nu doordrukken en bleef steeds gevaarlijk. Schoten van Rik en Niek van den Brink werden gekraakt, een schot van Levi werd door de keeper tegengehouden en Gertie mikte de bal net naast. In de 20e minuut een mooie aanval van SVI maar de bal werd niet goed geraakt door Rik. Na 21 minuten spelen kwam daar dan eindelijk de 0-3. Jayson stuurde Swen weg en die prikte de bal mooi binnen.

  Vervolgens werd er gewisseld door Rowan. Jayson, Gertie, Rik en Tom gingen er uit en die werden vervangen door Niek Dekker, Sylvain, Tobias en Daniël. Het ging nu iets meer gelijk op. Luuk wist een bal in de 28e minuut niet goed weg te werken en schoot de bal in de voeten van de aanvaller van JCHW, deze lobte de bal over Luuk heen en hij bracht hiermee de stand op 1-3.

  Twee minuten later weer een aanval van JCHW, de spits leek erdoor maar met een uitstekende redding wist Luuk de tweede treffer van JCHW te voorkomen.

  Nu werd SVI weer sterker maar schoten van Tobias en Sylvain wisten het net niet te vinden. Hierdoor gingen beide teams met een 1-3 ruststand naar de kleedkamer.

  In de rust werd er wederom gewisseld. Niek van den Brink, Roel, Swen en Tobias gingen er uit, Jayson, Gertie, Rik en Tom kwamen er weer in. SVI werd meteen weer gevaarlijk. Gertie zag zijn inzet gestopt worden door de keeper van JCHW en een schot van Levi ging net naast. Een corner 4 minuten na rust bracht de 1-4. De corner werd goed voorgegeven door Gertie en middels een volley binnen geschoten door Jayson. Het spel werd nu een beetje rommelig, voorin werd er te nerveus gespeeld. Schoten van Gertie en kopballen van Rik wisten het net niet te vinden. Pas in de 69e minuut was het eindelijk weer raak. Rik gaf een mooie steekbal op Gertie, die de bal rustig breed legde op de vrijstaande Sylvain. Die had geen moeite de bal in het net te schieten, 1-5.

  Hierna werd er weer gewisseld. Klaas Peter, Xander en Levi gingen er uit, Niek van den Brink, Swen en Roel kwamen er in.
  Na 73 minuten spelen werd het massaal toegestroomde publiek (uiteraard met de COVID maatregelen in acht genomen) beloond met de 1-6. Een corner van Gertie werd binnen gekopt door Rik. Dit was echter nog niet de eindstand, want in de 77e minuut schoot Gertie de 1-7 binnen na een pass van Jayson. Gertie kreeg hierna een publiekswissel en werd vervangen door Tobias.

  In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. SVI JO17-2 kon met een 1-7 overwinning met opgeheven hoofd het veld verlaten.

 • Wedstrijd Details

  SJO JCHW JO17-1

  1 - 7

  v.v. SVI JO17-2

  9' Gertie Bakker
  Assist: Jayson Bhulai
  11' Gertie Bakker
  Assist: Niek van den Brink
  21' Swen de Jong
  Assist: Jayson Bhulai
  22' Speler UIT: Jayson Bhulai
  Speler IN: Niek Dekker
  22' Speler UIT: Gertie Bakker
  Speler IN: Daniël Mulder
  22' Speler UIT: Rik Oostinga
  Speler IN: Sylvain Voulon
  22' Speler UIT: Tom Mellema
  Speler IN: Tobias van Speek
  [onbekend...] 28'
  41' Speler UIT: Niek van den Brink
  Speler IN: Jayson Bhulai
  41' Speler UIT: Roel Veldman
  Speler IN: Gertie Bakker
  41' Speler UIT: Swen de Jong
  Speler IN: Rik Oostinga
  41' Speler UIT: Tobias van Speek
  Speler IN: Tom Mellema
  44' Jayson Bhulai (Corner)
  Assist: Gertie Bakker
  69' Sylvain Voulon (Intikker)
  Assist: Gertie Bakker
  69' Speler UIT: Klaas-Peter Nicolaij
  Speler IN: Niek van den Brink
  69' Speler UIT: Levi Hofmeijer
  Speler IN: Swen de Jong
  69' Speler UIT: Xander Oldenhof
  Speler IN: Roel Veldman
  73' Rik Oostinga (Corner)
  Assist: Gertie Bakker
  77' Gertie Bakker (Intikker)
  Assist: Jayson Bhulai
  78' Speler UIT: Gertie Bakker
  Speler IN: Tobias van Speek