• EK gaat door in twaalf landen

  • Door het coronavirus is er veel onzekerheid over de doorgang van grote, internationale sportevenementen zoals het EK voetbal. Het Europees Kampioenschap lijkt echter gewoon door te gaan in de originele opzet, in twaalf steden (waaronder Amsterdam) door heel Europa.


    Of er publiek bij het toernooi aanwezig mag zijn is nog niet bekend. De meeste kaarten zijn al verkocht maar door het coronavirus kan mogelijk niet 100% van de stadioncapaciteit gebruikt worden. Per speelstad zal bekeken worden hoeveel toeschouwers er aanwezig mogen zijn.


    Nederland speelt alle drie de groepsduels in de eigen Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De wedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië zullen daarom als thuiswedstrijden worden ervaren. Het EK 2021 begint op vrijdag 11 juni als Turkije en Italië het toernooi openen.

    Kijk voor meer informatie op https://ekvoetbal.nl/. Om volledig op de hoogte te blijven van alle wedstrijden is het het volledige schema in handige tabellen gepubliceerd op de website https://ekvoetbal.nl/speelschema/. Het schema is tevens als PDF te downloaden en onderaan worden veelgestelde vragen beantwoord.