• Voorbereiden op de Hanze Trophy van 8 en 9 april, help jij mee?

   

 • Zoals velen van jullie weten, organiseert de toernooicommissie van SVI, dit jaar voor de 19e keer, de Hanze Trophy. Dit is een internationaal jeugdtoernooi waaraan teams uit o.a. België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Noord-Ierland en Schotland.

 • Voor de toernooicommissie begint de voorbereiding altijd al aan het begin van het voetbalseizoen. Dan wordt het aantal teams vastgesteld, de leeftijdscategorieën en dus de toernooigrootte bepaald in overleg met Euro-Sportring (ESR), die de buitenlandse markt kent.


  Hoewel wij hier zeker zeggenschap in hebben, is het altijd afwachten welke categorieën er door ESR geleverd kunnen worden. Dit hangt af van de verkoop in het buitenland. Zeker na de Corona pandemie is het moeilijk inschatten hoe veel teams zich inschrijven. We zien ook dat teams zich pas later inschrijven, daar waar wij voor Corona in oktober vaak al volgeboekt waren.

  Zo zou de toernooicommissie van SVI al jaren geleden het liefst ook voor de dames toernooien hebben georganiseerd, maar de markt hiervoor is niet zo groot.
  Daarom kiest ESR ervoor om 1 groot meiden-/damestoernooi te organiseren en dit vindt plaats elders in het land.

  In november/december beginnen met het regelen van diverse zaken als: Wethouder uitnodigen voor de opening, muziek vragen, EHBO mensen regelen, de vereiste toestemmingen aanvragen (gemeente, KNVB). Vanaf dat moment zitten we eerst om de week bij elkaar, daarna iedere week. De toernooicommissie van SVI bestaat momenteel uit 10 mensen en een ieder heeft hier zijn eigen takenpakket.

  Een toernooi is niet alleen een speelschema maken. Wat dacht je van gastheer/-vrouw zijn voor 1200 personen? De contacten met de media, het regelen van de afvalcontainers etc. etc.
  De reden dat wij altijd goed scoren, is dat wij altijd mét onze vrijwilligers een portie Zwolse gastvrijheid aan onze gasten meegeven.
  Een goed toernooi organiseren valt of staat met je vrijwilligers! Alleen op sportpark De Siggels maken wij in zo’n weekend gebruik van de inzet van 150 vrijwilligers!
  Dit is ieder jaar ook tevens onze grootste uitdaging. Krijgen we het weer rond?

  Wij hebben vrijwilligers nodig voor de volgende taken:
  -          Parkeerwachters
  -          Facilitaire ondersteuners
  -          Gastvrouwen
  -          Mensen voor het mediateam
  -          Veldcommissarissen
  -          Scheidsrechters
  -          Grensrechters
  -          Teambegeleiders
  -          Medewerkers opbouwploeg (Goede Vrijdag)
  -          Medewerkers opruimploeg (zondagmiddag/-avond)
  -          Barpersoneel
  -          Keukenpersoneel
  -          Lijntrekkers
  -          1 of 2 personen met een auto voor eventueel doktersbezoek van “gewonde” spelers
  -          Medewerkers bijprogramma
  -          “Cateraar(s)” voor de vrijdag- en zaterdagavond.

  Vind jij het leuk om eten te koken voor de groep vrijwilligers die 4 tot 5 dagen lang aanwezig zijn op het sportpark? Het betreft een groep van ongeveer 30 personen (dit verschilt per dag).

  Dus je voelt hem al aankomen…
  Wij zijn heel hard op zoek naar mensen die een of meer van bovenstaande functies zouden willen vervullen voor één of meerdere dag(del)en.

  Wil jij ons op een of meerdere van deze dagen helpen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij Margriet de Graaf via dit e-mail adres: mdegraaf@vvsvi.nl of toernooi@vvsvi.nl

   

  Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op 8 en 9 april tijdens de Hanze Trophy 2023. Neem ook je vrienden en/of buren mee, dan maken we er weer een mooi toernooi van.

   

  Met sportieve groet,

  Toernooicommissie SVI