• Laatste oefenwedstrijd JO15-1 eindigt in gelijkspel in de sneeuw

 • Vandaag mocht SVI JO15-1 voor de vierde week op rij een oefenwedstrijd spelen. Deze keer waren we te gast in Deventer op het sportpark van s.v. Helios. Niels had vooraf al gezegd: \"Ik heb nog nooit verloren in Deventer en dat wil ik zo houden!\" De jongens wisten dus waar ze aan toe waren.

  Met Stan en Jason op de bank, Matz afwezig en Django wel aanwezig, maar herstellend van een griepje, begonnen de jongens in de sneeuw aan de wedstrijd. Helios, dit voorjaar uitkomend in de promotiepoule van de 1e klasse speelde met een 4-4-2 systeem, dat in het begin nog wel wat wennen was voor SVI.

  Ook speelde Helios wat fysieker dan we van tegenstanders gewend zijn. Toch liet SVI zich niet intimideren. Al na twee minuten spelen wist Job het eerste schot op goal te lossen. Maar de keeper van Helios stond op de goede plaats.

  Twee minuten later was daar ook het eerste schot van Helios, met twee snelle en sterke aanvallers lieten ze zien ook gevaarlijk te zijn. Gelukkig voor SVI ging het schot naast. Vervolgens was het weer SVI dat ten strijde trok.

  Hampo schoot in de 7e minuut nog naast, maar twee minuten later was het wel raak. Een steekbal van Job bereikte Hampo en dit keer had hij geen moeite de bal in het net te werken. 0-1 was de stand na 9 minuten spelen.

  Een minuut later kwam Helios weer, waar Niek eerst nog een overtreding nodig had om zijn tegenstander te stoppen, moest nu Lars met een goede redding voorkomen dat Helios op gelijke hoogte kwam. De corner die werd gelukkig voor SVI, over gekopt.

  Na 16 minuten spelen kwam er weer een offensief van SVI, Job werd weggestuurd en schoot hard op goal, maar zijn schot werd gestopt. Evenals het schot van Daan een minuut later en daarna ook het schot van Hampo. Joep leek gevaarlijk te worden, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel en een minuut later miste het schot van Nosa net wat richting.

  Na 27 minuten spelen, ging Niels wisselen. Niek en Maarten gingen er uit, Stan en Jason kwamen er in. SVI ging nu 3-4-3 spelen met Stan, Menno en Justin in de verdediging en Jason die het middenveld versterkte. Enkele minuten na de wissel was er een misverstand waarbij de verdediging van SVI ietwat laconiek optrad en de bal niet goed wegwerkte. De aanval van Helios profiteerde optimaal en schoot de bal achter Lars in het net, 1-1.

  2 minuten voor rust probeerde Hampo het nog eens, maar zijn schot was gemakkelijk te stoppen voor de keeper van Helios. In de blessuretijd ontsnapte SVI nog aan een achterstand, wederom miscommunicatie in de verdediging leidde een aanval van Helios in. De linkerspits van Helios schoot echter, gelukkig voor SVI, op de paal, waardoor beide teams met een 1-1 ruststand naar de kleedkamer gingen.

  Na rust ging Helios verder en zakte het niveau van SVI wat. Het spel werd slordig, afspraken werden niet goed nagekomen en het leek alsof de jongens niet zo veel zin hadden. Dit moeten de mannen van Helios gemerkt hebben wan na twee minuten spelen in de tweede helft werd een te slap gegeven terugspeelbal onderschept en goed in de goal geschoten, 2-1 voor de thuisploeg.

  SVI kon er nu even niets tegenover zetten en was zichtbaar zoekende naar de vorm die ze de afgelopen wedstrijden wel hadden. Een kwartier na rust ging Niels weer wisselen. Job ging er uit en Niek kwam er in. Justin ging nu op het middenveld spelen en Nosa ging in de spits. Amper een minuut nadat hij was ingevallen kon Niek goed opstomen en kreeg hij de kans om te schieten. Zijn schot werd echter geblokkeerd waardoor het gevaar voor Helios geweken was. Een minuut later leek Hampo de score gelijk te trekken, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.

  Toch was er in de 55e minuut een opleving in het spel van SVI. Met schitterend tikki-takka voetbal, tikten Nosa en Daan de bal door de verdediging van Helios heen. Met een goed schot wist Daan deze goede aanval, of zoals men op de bank zei: Het leek wel een FIFA aanval, af te ronden. 2-2, de stand was weer gelijk.

  Na de gelijkmaker verzandde SVI weer in het slordige spel. Passes waren te kort of te onnauwkeurig, duels werden verloren en het leek alsof de jongens er niet zo veel zin meer in hadden. Beide teams kwamen echter niet meer tot scoren, waardoor de doelstelling van Niels, niet verliezen in Deventer, werd bereikt.

  Zoals Niels na de wedstrijd zei, het was niet best, maar ook van slechte wedstrijden kun je leren. En laten we dat dan maar hopen. Volgende week begint de tweede helft van de competitie weer. Om 10:15 wordt er dan thuis afgetrapt tegen CSV '28.
 • Wedstrijd Details

  s.v. Helios JO15-1

  2 - 2

  v.v. SVI JO15-1

      9' Hampo Alexanian (Schot)
  Assist: Job Oole
      27' Speler UIT: Niek van den Brink
  Speler IN: Stan Vizzini
      27' Speler UIT: Maarten Buchner
  Speler IN: Jason Nieukoop
  [onbekend...] (Schot) 30'    
  [onbekend...] (Schot) 37'    
      49' Speler UIT: Job Oole
  Speler IN: Niek van den Brink
      55' Daan Groenenberg (Schot)
  Assist: Nosa Obasuyi