• Nieuwe seizoengids!

 • Het eerste exemplaar van de nieuwe seizoengids is zaterdag 28 september in de rust van de thuiswedstrijd v.v. SVI – Leeuwarder Zwaluwen uitgereikt aan Anco Jansen, profvoetballer bij FC Emmen.

 • Op coverfoto zie je de beslissing in de nacompetitie Lelystad’67 – v.v. SVI, deze wedstrijd eindigde na verlenging in 1-2. v.v. SVI 1 schrijft historie, met promotie naar de eerste klasse!

  Spits Youp Kok juicht na zijn 0-1 en de overige spelers vieren het feestje mee.

  Deze foto is gemaakt door de heer Dries van Dijk van VSCO’61 uit Oosterwolde, waar deze finale gespeeld werd op sportpark De Heughte.

  Het inzetje is een foto van Anco Jansen, profvoetballer bij FC Emmen. Deze foto is gemaakt door Benny Michel op sportpark de Siggels.

  Anco begon zijn voetballoopbaan, na het behalen van zijn zwemdiploma, op zesjarige leeftijd op sportpark De Siggels in F7. De zaterdagen waren voor hem heilig. ’s Morgens speelde hij eerst zelf een wedstrijd, “daarna ging ik met mijn vader mee, want hij was leider van A1. En als dat erop zat, gingen we altijd naar het eerste kijken. Na die wedstrijd ging mijn vader de kantine in en ging ik met mijn vriendjes voetballen tot mijn vader mij kwam halen om naar huis te gaan.” Zeven uur thuis was de afspraak met moeder Jansen.

 • In het seizoen 2000/01 ging Anco naar de jeugdopleiding van FC Zwolle. Op zijn zestiende trainde hij wekelijks mee met het eerste elftal. En op 24 maart 2006 maakte hij zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen HFC Haarlem. In het seizoen 2006/07 behoorde hij vast tot de eerste selectie en kwam hij tot 29 wedstrijden in de hoofdmacht. Hij scoorde één doelpunt, thuis tegen Go Ahead Eagles met een lob over de keeper.

  Na FC Zwolle voetbalde hij bij: Groningen, Cambuur, Veendam, De Graafschap, Roda JC en Boluspor. In de zomer van 2017 nam FC Emmen hem over en de rest kennen we… Promotie via de nacompetitie naar de eredivisie, waar FC Emmen nog steeds in uit komt. Ze noemen Anco bij FC Emmen liefkozend: de Messi van de Meerdijk!

  Toen we Anco via zijn vader Bert benaderden voor een interview in deze gids, twijfelde hij niet en zei hij meteen ja. Luuk Renema heeft er een prachtige coverstory van gemaakt en daar zijn we best trots op.

  De seizoengids 2019/20 is een glossy magazine, formaat staand A4, omvang van 64 pagina’s full color en een oplage van 7000 exemplaren. Deze nieuwe seizoengids is samengesteld door een team van vrijwilligers. Ze hebben afgelopen zomer hard gewerkt om deze gids mogelijk te maken.

  Redactie: Johan Visser, Dennis van Vilsteren, Luuk Renema en Marc Veldman.
  Eindredactie: Debby Tufo.
  Vormgeving/fotografie: Benny Michel.
  Commercie: Rudy v.d. Berg, Benny Michel, Marinus Roijakkers, Wilfred Spijkerman en Marc Veldman.

  Maar een seizoengids kun je niet maken zonder de medewerking van anderen. We bedanken: Barbara Barend – Uitgever van Helden voor haar column.
  Verder bedanken we iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van de seizoengids. Zo ook onze adverteerders en sponsoren. De nieuwe hoofdsponsorgroep: Hart voor v.v. SVI wordt door de BG Commercie  in de gids gepresenteerd.

  We wensen iedereen veel lees plezier!
  De seizoengidscommissie.