• SVI 014-1 Nederlands Kampioen!

 • Eindelijk mogen de toppers van trainers Matthias Odding en Jasper Koopman weer echt strijden tegen andere teams en wat keken ze daar naar uit. De afgelopen twee seizoenen waren ze op de bovenste plek in de competitie te vinden, maar de beloning in de vorm van promotie naar de divisie bleef uit vanwege een ontbrekende eindranglijst.

  Gelukkig zijn er weer goede vooruitzichten en kwam het mooie nieuws eindelijk binnen: het Nederlands Kampioenschap van het Voetbal Talenten Toernooi mag doorgaan! 20 Teams zijn geplaatst als gevolg van goede prestaties op een districtkampioenschap.
  De spelers, staf en supporters keken hier al maanden naar uit, waar staat ons O14 team qua niveau als zij zich willen meten met teams uit hogere divisies?

  Na een mooie teambuildings activiteit op vrijdag was het nog een zaterdag hard studeren voor de naderende toetsweek maar dan…..zondags: het NK in Bergen op Zoom. Zondagochtend om 7.00 op het parkeerterrein stonden er veertien boys (sommigen hadden van de spanning niet geslapen) klaar voor hun uitdaging. De dag begon goed met felicitaties, oranjekostuum en afropruik voor de jarige job Patrick Jansen, 50 jaren jong! En waar de spelers een lange autorit verwachtten ging het toch anders: mede dankzij de mooie transfer van Wout Joku naar PEC Zwolle 015-1 mochten we in de spelersbus van PEC Zwolle mee, wat een verrassing!

  Na een lange rit en diverse route-discussies later, kwam de spelersbus aan bij de organiserende club MOC’17. Warming up, nog een laatste peptalk van de trainers (en ouders) en gas ’d erop! 1e poule tegenstander AFC IJburg, mannetjes met bluf tegen mannetjes met lef, een gelijkwaardige wedstrijd met een winnend doelpunt voor SVI in de slotminuten: 1-2.

  2e poule wedstrijd tegen Meerburg leverde een 2-1 nederlaag op in de allerlaatste minuut nadat het team zich verdiend terug knokte van een 1-0 achterstand. Dit was een 3e divisie tegenstander en de boys waren zeker niet minder. Sterker nog: ze hadden moeten winnen.

  De 3e poule wedstrijd tegen Boxtel was al een finale, alleen winst was goed genoeg voor een plek in de kampioenspoule. Boxtel, 3e divisionist had al 2 wedstrijden gewonnen. Even wakker worden en met een ontketende Ryan leverde dit een 4-1 overwinning op. BAM! Nr. 1 in de poule en een divisieteam ruim verslagen.

  In de kwartfinale mochten de Zwollenaren uitkomen tegen de organiserende club uitkomend in de 3e Divisie E. Na een snelle 0-2 voorsprong kwamen ze nog even onder druk te staan maar verder dan 1-2 kwam het thuisteam niet. Bij de beste 4 van Nederland!
  De halve finale was tegen MBC’13 uit Maasbracht. Het was nog even wachten (in de snikhete zon) op de scheidsrechter i.v.m. een verlengde wedstrijd op een ander veld. Toen was het hoofdklasse vs. hoofdklasse, maar het verschil was duidelijk: SVI was een klasse beter! Echter de goalie van MBC was niet makkelijk te passeren. Het was een uitputtingsslag…..maar met 1-0 winst was er een finale plek als beloning! Bij de beste 2 van Nederland!

 • Aan Matthias en Jasper de taak om ze nog 1x af te koelen en op te laden voor een finale tegen Arnhemse Boys Schuytgraaf. Dat dit niet makkelijk ging worden was vooraf al duidelijk. De tegenstander had alle wedstrijden ruim gewonnen, doelsaldo 15-0 en bij de gespeelde wedstrijden in de 3e divisie waren ze ook ongeslagen.

  11 uitgebluste SVI’ers kregen weer bravoure en onder luid gejuich, geklap en gezang van de trotse ouders (filmpjes zijn op aanvraag verkrijgbaar) gingen ze de strijd aan met hun leeftijdsgenoten uit Arnhem. We kunnen er kort over zijn, mooi was het niet, maar ze hebben alles gegeven, Jasper (k) behaalde een clean-sheet en de verdediging piekte op het juiste moment. Niels maakte zijn lang verwachte (kop)goal en zo schreven deze toppers met een 1-0 overwinning historie. Een unieke vaderdag in Bergen op Zoom. En het mooiste cadeau voor alle vaders en meegereisde supporters.

 • SVI J014-1 Nederlands Kampioen 014!