• SVI JO15-1 weet weer te winnen

 • Vandaag mocht SVI onder leiding van KNVB scheidsrechter Schoorlemmer thuis tegen ASV Dronten spelen. De vorige wedstrijd tegen Dronten was geĆ«indigd in een doelpuntloos gelijkspel. Tijdens de voorbespreking was Niels erg duidelijk, na twee nederlagen zou alleen winst vandaag tellen!

  Met Job, Matz en Niek op de bank en Maarten nog geblesseerd, trapte SVI af. Waar in de eerste wedstrijd tegen Dronten, de tegenstander SVI nog liet komen tot de middellijn, zetten ze nu wat vroeger druk. Hier kunnen de toppers van JO15-1 echter goed mee om gaan. Met snelle spelers voorin werden ze dan al ook in de 2e minuut gevaarlijk. Hampo werd weggestuurd door Nosa met een mooie steekpass, maar zijn inzet werd door de keeper van ASV Dronten gestopt.

  In de 6e minuut was daar een inzet van Stan die mee op kwam, zijn schot ging naast. SVI bleef nu ASV Dronten onder druk zetten. Na 8 minuten spelen werd er een overtreding gemaakt op Nosa. De vrije trap werd door Django over de muur gekruld, maar zijn inzet belandde toch in de handen van de keeper. In de daarop volgende aanvallen wisten Hampo en Andy net het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. SVI had de wedstrijd onder controle en slechts af en toe kwam Dronten aan voetballen toe. Na bijna een kwartier spelen ging het achterin bijna mis, ASV kwam er gevaarlijk uit, maar de inzet ging naast de goal.

  In de tegenaanval was SVI weer gevaarlijk met Nosa en Hampo, maar gescoord werd er nog niet. Na nog een gevaarlijke aanval van ASV en wederom een schot naast de goal, was het weer de beurt voor SVI. Dit keer werd er goed uitverdedigd aan de linker kant van het veld. Via Menno en Daan belandde de bal bij Hampo die zich goed vrij maakte en de bal onhoudbaar tegen de touwen schoot. 1-0 voor SVI!

  Amper 5 minuten later waren de rollen omgedraaid, nu was het Hampo die goed doorging en de bal bij Daan kreeg. Met een geplaatst schot verdubbelde Daan de voorsprong. 2-0 voor SVI. ASV probeerde nu wat terug te doen, maar dit keer was het Lars die het rollertje van ASV eenvoudig kon oppakken. In de tegenaanval was het weer Hampo die op links goed doorging, hij trok naar binnen en gaf de bal goed voor op Nosa, die met een uitstekende voetbeweging de bal achter de keeper van ASV kreeg. 3-0 voor SVI!

  Nog geen minuut later was het Nosa die goed doorging en de bal panklaar voor Hampo neerlegde. Hampo had geen moeite met deze bal en schoot hem tegen de touwen, 4-0 voor SVI na ruim 25 minuten spelen.

  Het restant van de eerste helft was een beetje rommelig, nu het relatief makkelijk ging wilde iedereen bij SVI graag scoren en vergaten ze een beetje te voetballen. ASV werd nog een keer gevaarlijk toen Lars de bal bij een corner uit zijn handen liet glippen, maar Stan bracht op de lijn redding. Hierdoor ging SVI met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in.

  Na rust had ASV een andere keeper in de goal staan en de eerste aanvaring van Hampo met deze nieuwe keeper was meteen de laatste. Hampo, goed voor twee doelpunten en twee assists in de eerste helft, kreeg een vuist tegen zijn hoofd en moest geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Job.

  Job liet zich meteen zien door amper een minuut nadat hij binnen de lijnen stond, het doel van ASV onder vuur te nemen. Helaas voor SVI werd zijn schot gestopt. In de 45e minuut ging Niels nogmaals wisselen. Stan en Andy gingen naar de kant en werden vervangen door Niek en Matz. Het werd een beetje een rommelige wedstrijden met speldenprikjes van SVI en een sporadische uitval van ASV. Geen moment kwam de verdediging van SVI in gevaar. Voorin waren het Joep, Job en Matz die met afstandsschoten de keeper van ASV uitprobeerden. Zelfs Niek kwam nog een keer gevaarlijk de zestien meter binnen, zijn schot werd ook door de keeper gestopt.

  In de 64e minuut kreeg SVI een corner, deze werd door Jason op het hoofd van Job gelegd en die kopte de bal goed binnen. 5-0 voor SVI met nog een paar minuten te spelen.

  Na 66 minuten spelen kwam de rechtsbuiten van ASV eindelijk een keer goed door. Zijn schot belandde echter op de bovenkant van de lat. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn waardoor SVI een welverdiende drie punten bij kon schrijven.

  Volgende week wordt er niet gevoetbald, de week erna moeten de jongens uit naar Apeldoorn, waar om 15:30 (!) wordt afgetrapt tegen Robur et Velocitas.
 • Wedstrijd Details

  v.v. SVI JO15-1

  5 - 0

  ASV Dronten JO15-1

  Hampo Alexanian (Schot)
  Assist: Daan Groenenberg
  18'    
  Daan Groenenberg (Schot)
  Assist: Hampo Alexanian
  22'    
  Nosa Obasuyi (Intikker)
  Assist: Hampo Alexanian
  25'    
  Hampo Alexanian (Intikker)
  Assist: Nosa Obasuyi
  25'    
  Speler UIT: Hampo Alexanian
  Speler IN: Job Oole
  41'    
  Speler UIT: Stan Vizzini
  Speler IN: Niek van den Brink
  45'    
  Speler UIT: Andy Agten
  Speler IN: Matz van Mourik
  45'    
  Job Oole (Corner)
  Assist: Jason Nieukoop
  64'