• SVI JO15-1 wint eerste competitiewedstrijd na de winterstop

 • Op een winderig sportpark de Siggels, mocht SVI JO15-1 vandaag aantreden tegen stadsgenoot CSV '28 JO15-1G. Waar de eerste wedstrijd nog gelijk gespeeld werd met 2-2, was het nu taak voor SVI om de drie punten in Zwolle Zuid te houden. Met CSV troffen ze in de goal een tegenstander die ze goed kenden. Veel van de jongens hebben vanaf de mini's met haar, Melissa, in hetzelfde team gezeten.

  Daan, Django en Hampo begonnen op de bank, Nosa was deze eerste helft aanvoerder en onder leiding van KNVB scheidsrechter Schoorlemmer begon SVI aan de wedstrijd. CSV was in het begin iets feller en na 4 minuten spelen was dan ook het eerste schot op doel van CSV een feit. Miscommunicatie in de verdediging, of ietwat slap uitverdedigen zorgde er voor dat de linksbuiten van CSV het doel van SVI onder vuur kon nemen. Gelukkig wist Lars de inzet van CSV over de goal te tikken. De hoekschop die volgde, leverde niets op.

  Na 8 minuten spelen kwam het eerste speldenprikje van SVI. Job werd weggestuurd en schoot op goal. Zijn inzet ging helaas net naast. Het was nu een wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Echt veel verder dan de rand 16 kwamen beide teams niet. Opvallend was wel het optreden van de scheidsrechter. Gedurende de hele wedstrijd heeft hij zeker 15 keer een ingooi afgefloten. Ook vrije trappen moesten veelal precies op de juiste plaats genomen worden. Helaas werd er hierdoor veel tempo uit de wedstrijd gehaald.

  Het duurde tot de 25e minuut voor er weer wat actie was. CSV was in de aanval en de aanval werd in de ogen van de scheidsrechter onreglementair gestopt door Nosa. Het gevolg was een vrije trap op zo'n 30 meter van de goal. Toch poogde CSV de bal ineens op goal te mikken, maar waarschijnlijk vanwege de harde wind, vloog de bal hoog over en naast. Een minuut later was daar een bijna identieke situatie. Wederom een vermeende vrije trap, veroorzaakt door Nosa, wederom een schot op goal en wederom over.

  Nu was het weer de beurt aan SVI. In de 28e minuut kwam Justin mee op over de linker kant. Hij combineerde met Matz en kon op goal schieten. Zijn schot kwam echter in de handen van de keepster. Enkele minuten later was daar een schot van Job en wederom was de keepster het eindstation. In de blessuretijd van de eerste helft wist Joep het nog eens te proberen, maar zijn schot ging naast.

  In de rust werd er gewisseld bij SVI. Stan en Job gingen eruit en Django en Daan kwamen er in. Daan nam nu de aanvoerdersband over van Nosa. Na amper een minuut spelen was daar een mooie actie aan de linkerkant waarbij Matz goed wegdraaide bij zijn man. Zijn schot werd nog gestopt door de keepster, maar die had geen verweer op de rebound van Joep. 1-0 voor de thuisploeg.

  Twee minuten later was daar weer een goede aanval van SVI. Nu waren het Nosa en Matz die goed combineerden. De voorzet van Nosa op Joep lag voor het intikken, maar op mirakuleuze wijze wist de keepster van CSV de inzet te pareren.

  Het leek of de pijp bij CSV al leeg was, want echt gevaarlijke aanvallen kwamen er niet meer. Na 47 minuten spelen maakte Django een overtreding en de vrije trap van CSV werd weer naast geschoten.

  In de 56e minuut werd er weer gewisseld bij SVI. Jason ging er nu uit en Hampo kwam er in. Meteen probeerde Hampo te profiteren van zijn snelheid maar elke keer wanneer Hampo diep ging, stak de grensrechter van CSV de vlag omhoog. Jammer genoeg voor SVI nam de scheidsrechter elke keer dit signaal over. Vanwege de vele stilleggingen voor foutief ingooien, vermeend buitenspel of kleine overtredingen die door de scheidrechter veelal tegen SVI gefloten werden, was het tempo grotendeels uit de wedstrijd.

  Er werd dan ook door beide teams niet meer gescoord en hierdoor had SVI de eerste drie punten in de competitie na de winterstop binnen. Met 16 punten uit 12 wedstrijden staan de jongens nu op de zesde plaats in de hoofdklasse. Volgende week mogen ze naar Lelystad voor de derde ontmoeting met Unicum dit voetbalseizoen. Na twee eerdere wedstrijden in Zwolle, wordt nu om 10:30 afgetrapt in Lelystad.

 • Wedstrijd Details

  v.v. SVI JO15-1

  1 - 0

  CSV '28 JO15-1G

  Speler UIT: Stan Vizzini
  Speler IN: Django Visser
  36'    
  Speler UIT: Job Oole
  Speler IN: Daan Groenenberg
  36'    
  Joep Banse (Intikker)
  Assist: Matz van Mourik
  37'    
  Speler UIT: Jason Nieukoop
  Speler IN: Hampo Alexanian
  56'