• SVI JO15-1 wint eerste wedstrijd na de winterstop

 • DOS Kampen JO15-1

  1

  -

  2

  SVI JO15-1

  Nadat vorige week al glansrijk het snert-toernooi werd gewonnen door onze JO15-1, mochten ze vandaag in Kampen aantreden voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen DOS Kampen JO15-1. DOS Kampen is kampioen geworden in de najaarscompetitie van de eerste klasse en mag in het voorjaar om promotie naar de hoofdklasse strijden.

  Lars was nog geblesseerd en ook Matz en Menno konden er vandaag niet bij zijn. Stan stond hierom de eerste helft in de goal, waar hij in de rust afgelost zou worden door Job. Twee spelers van de JO13-1, Merijn en Milan, mochten vandaag ook mee.

  SVI begon goed aan de wedstrijd, ze waren fel en er werd goed over gespeeld. Tot echte grote kansen leidde dit nog niet, tot na een kwartier spelen SVI een corner kreeg. De voorzet van Joep belandde op het hoofd van de volledig vrij staande Job. Hij had er dan ook geen probleem mee de bal netjes in het net te koppen. 0-1, SVI op voorsprong.

  DOS Kampen leek nu wakker te worden en begon zelf met de aanval, maar de verdediging van SVI liet zien dat het de buitenspelval goed beheerst. De aanval werd daarom in de kiem gesmoord.

  Inmiddels was het wat gaan miezeren en stond er een vervelende koude wind. Gelukkig waren de jongens van SVI veel in beweging waardoor ze hier geen last van hadden. Zo'n tien minuten na de 0-1 was er weer een goede aanval van SVI. Nu kon Hampo de score verdubbelen, maar zijn schot werd door de keeper gered.

  Na 28 minuten spelen ging Niels wisselen, Maarten, Daan en Hampo gingen naar de kant en Milan, Andy en Merijn kwamen er in. Enkele minuten later was er een mooie combinatie op het middenveld tussen Jason, Joep en Nosa, waarbij de laatstgenoemde goed vrij de 16 in kon. Nosa leek te gaan scoren maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van DOS Kampen.

  Bij het blokken van dit schot maakte de speler onreglementair gebruik van zijn handen, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop geven. Joep ging achter de bal staan en schoot deze feilloos binnen 0-2, de voorsprong verdubbeld.

  Na enkele minuten verder spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft en ging SVI met een verdiende voorsprong de rust in. In de rust werd er gewisseld bij SVI. Job ging nu keepen, Niek nam plaats op de bank en Stan nam de positie van Niek, centraal achterin, over. Hampo ging nu in de spits.

  DOS Kampen had ook gewisseld en wat meer fysieke spelers het veld in gebracht. De jongen die bij Justin stond was bijna twee koppen groter, maar dat kon Justin niet schelen. Hij had hem in de zak. Echt veel kansen kwamen er niet en er sloop wat meer slordigheid in het spel van SVI. Na 20 minuten spelen werd er weer gewisseld. Daan kwam in het veld voor Jason. In de 56e minuut was daar de eerste corner voor DOS Kampen.

  Een misverstand tussen Milan en Job leidde er toe dat Job de corner, die laag werd voorgegeven, in eigen doel schoot. Jammer, maar niets aan te doen. De stand was nu 1-2 en DOS Kampen had wat meer geloof. Toch bleef SVI goed verdedigen.Het mooie overspel uit de eerste helft had nu plaats gemaakt voor hard werken en voor elke bal vechten. Ook dit is een eigenschap die de jongens van SVI onder de knie hebben. In de 59e minuut werd er weer gewisseld bij SVI. Django ging er uit en Niek kwam er weer in.

  Ruim 5 minuten voor het einde van de wedstrijd leek DOS Kampen toch op gelijke hoogte te kunnen komen, de linksbuiten wist goed door te komen en ging alleen op onze gelegenheidskeeper Job af. In een één op één actie wist Job de bal te stoppen, waardoor SVI nog steeds op voorsprong stond.

  Deze voorsprong bleef het restant van de wedstrijd op het scorebord staan. Na twee keer 35 minuten voetballen floot de scheidsrechter af en had SVI de eerste oefenwedstrijd van 2019 gewonnen.

  Volgende week wordt er weer geoefend, dan zijn de leeftijdsgenoten van v.v. Heino de tegenstander. Om 11:00 uur wordt er dan in Heino afgetrapt.

 • Wedstrijd Details

  DOS Kampen JO15-1

  1 - 2

  v.v. SVI JO15-1

      15' Job Oole (Corner)
  Assist: Joep Banse
      28' Speler UIT: Maarten Buchner
  Speler IN: Milan Mars
      28' Speler UIT: Daan Groenenberg
  Speler IN: Andy Agten
      28' Speler UIT: Hampo Alexanian
  Speler IN: Merijn Reesinck
      31' Joep Banse
      35' Speler UIT: Niek van den Brink
  Speler IN: Hampo Alexanian
      54' Speler UIT: Jason Nieukoop
  Speler IN: Daan Groenenberg
      56' Job Oole
      59' Speler UIT: Django Visser
  Speler IN: Niek van den Brink