• SVI komt sterk terug in Zeewolde

 • v.v. Zeewolde JO15-1

  2

  -

  2

  v.v. SVI JO15-1

  Het was een schitterende dag om te voetballen, vandaag op Sportpark De Horst in Zeewolde. De leeftijdsgenoten van de plaatselijke v.v. waren vandaag de tegenstanders. Waar SVI één punt had uit twee wedstrijden, had Zeewolde al de volle zes punten behaald. Jason begon vandaag op de wissel omdat hij op de heenreis enorm misselijk was geworden. Naast hem op de bank zaten Joep en Maarten.

  Na een aftastend begin van beide kanten was het SVI dat met fel en stek spel de controle op het middenveld kreeg. Toch was ook Zeewolde gevaarlijk, met name de rechtsbuiten van de zuiderzee bewoners was met zijn snelheid een plaaggeest voor de verdediging van SVI. Justin had zijn handen vol aan hem.

  Na 5 minuten kwam het eerste speldeprikje van SVI. Na een aanval van Zeewolde was SVI snel in de counter. Job werd goed weggestuurd, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal. De scheidsrechter, een wat oudere man, was erg precies. Elk duwtje werd gezien, voordeel kende hij niet en ook elke vrije trap moest op de precieze plek genomen worden. Hierdoor werd wel de snelheid een beetje uit het spel gehaald.

  Halverwege de eerste helft wisselden Justin en Niek van plek, om de snelle rechtsbuiten van Zeewolde een andere tegenstander te geven. Enkele minuten later ging Justin in de ogen van de scheidsrechter iets te fel het duel aan met de linksbuiten van Zeewolde. Een vrije trap was het gevolg. De bal werd hoog het vijf-meter gebied in geslingerd en deze werd licht getoucheerd door de aanvaller van Zeewolde waardoor hij langs Lars het doel in ging.

  Enkele minuten later was er een corner voor SVI, waar Django de afvallende bal op goal wilde schieten. Helaas miste hij en schoot hij de de bal naast. In de 33e minuut was er een corner voor Zeewolde. Bij het wegwerken van de bal raakte Stan geblesseerd en moest hij met een hamstring blessure het veld verlaten. Niek nam zijn plaats centraal achterin over en Maarten ging nu op de linksback spelen.

  Of het wennen was aan de nieuwe samenstelling achterin, of dat de verdediging niet goed zat op te letten, we zullen het niet weten. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Zeewolde weer goed door over links, de linksbuiten kwam het strafschopgebied in en wist de bal bij de vrijstaande spits te krijgen. Deze had geen moeite de bal langs Lars te schieten, waardoor Zeewolde met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in ging.

  Na de rust was SVI iets feller en anticipeerden de spelers beter op de spelsituaties. Dit kwam ten goede aan het spel. Enkele minuten na rust werd Hampo weggestuurd en miste hij in een één op één situatie net. Na 46 minuten spelen werd Job gewisseld voor Joep. Een verse kracht in de aanval. Enkele minuten later scoorde SVI, Andy gaf de bal mooi voor en Hampo werkte de bal binnen. Helaas voor SVI stond Andy op het moment van voorgeven buitenspel en werd de goal terecht afgekeurd. Het leek SVI niet mee te zitten.

  Maar in de 52e minuut was het dan toch raak. Andy ging goed door op een afketsend schot, wist de bal langs de keeper te krijgen en goed voor te geven. Joep miste de bal nog, maar Nosa, die erachter stond, schoof de bal netjes tegen de touwen. SVI had de aansluitingstreffer!

  Nu ging SVI door, een afvallende bal bij een corner werd door Andy over geschoten, maar in de 57e minuut was het weer raak. Met een loepzuivere steekpass wist Andy de bal bij Hampo te krijgen. Met een goede voetbeweging kreeg hij de bal langs de keeper en in de goal. SVI op gelijke hoogte!

  Nu ging het spel een beetje op en neer. De rechtsbuiten van Zeewolde bleef de gevaarlijkste speler en Lars moest een paar keer goed redden. Na 62 minuten spelen werd Maarten weer naar de kant gehaald en kwam Jason, die zich inmiddels weer beter voelde, het veld in. Andy ging nu op de linksback spelen en Jason op het middenveld.

  De scheidsrechter liet erg lang doorspelen. In de 4e minuut van de blessuretijd was er nog een vrije trap voor SVI. Matz nam de vrije trap en deze viel net over de lat op het net. Geen doelpunt dus. Het was nog even billenknijpen aan beide kanten, de wedstrijd kon nog alle kanten op, maar eindelijk, na 77 minuten voetbal, floot de scheidsrechter af en werden de punten gedeeld.

  Een lastige eerste helft van SVI werd opgevolgd door een sterke tweede helft, waardoor er toch nog een punt mee teruggenomen kan worden naar Zwolle.

  Volgende week spelen de jongens om 10:15 thuis tegen s.v. Epe, ook de twee daarop volgende wedstrijden zullen thuis gespeeld worden.

 • Wedstrijd Details

  v.v. Zeewolde JO15-1

   

  v.v. SVI JO15-1

  [onbekend...] 22'    
      33' Speler UIT: Stan Vizzini
  Speler IN: Maarten Buchner
  [onbekend...] 35'    
      46' Speler UIT: Job Oole
  Speler IN: Joep Banse
      52' Nosa Obasuyi
  Assist: Andy Agten
      57' Hampo Alexanian
  Assist: Andy Agten
      62' Speler UIT: Maarten Buchner
  Speler IN: Jason Nieukoop