• SVI O23 trapt competitie af met 0-4 overwinning

 • Afgelopen zaterdag 4 september 2021, is SVI O23 gestart in een nieuwe landelijke competitie op 4e divisie niveau van de KNVB.
  De KNVB stimuleert spelers zoveel mogelijk in dezelfde leeftijdsklasse tegen elkaar te voetballen omdat dit goed is voor de voetbaltechnische ontwikkeling. Dat heeft SVI ook tot doel met haar jeugdspelers, met als doelstelling voor dit elftal om jonge spelers van SVI klaar te stomen voor het eerste elftal.

  Zoals u wellicht in eerdere berichtgeving heeft kunnen lezen, bruist het van talent binnen de vereniging. Zo hebben dit jaar Lucas, Nick en Jordy de stap gemaakt vanuit onze jeugdopleiding naar het eerste, en was een jaar eerder al de beurt aan de even oude Jurre. Hier zijn wij als SVI enorm trots op en hopen dat de komende jaren deze doorstroming te kunnen voortzetten.

  Hier moet het nieuwe O23 team voor gaan zorgen. Hier wordt talent uitgedaagd om op een hoog niveau te spelen en stappen te maken die nodig zijn voor het eerste elftal. Ook komende jaren zal er veel talent vanuit de jeugdopleiding O19 doorstromen naar dit elftal. We hopen mede door dit concept zoveel mogelijk jeugd binnen onze vereniging te behouden en de mogelijkheid te bieden om in aanmerking te kunnen komen om te spelen in ons eerste elftal.

 • Opstelling:
  Met op doel Abel Velthuis
  Verdediging: Timo Bosveld, Jesper Ophoff, Jasper Koopman en Robert Blankvoort.
  Middenveld: Aron Wiegers, Niek Bolte en Thomas Ballast
  Aanval: Julian Ballast, Robbin Landsman en Jorn Mensonides
  Bank: Ewoud Jansen, Wessel Bakker en Tjalling Vinken

 • Wedstrijdverslag 
  FC Zuidlaren liet het initiatief volledig bij SVI en zakte vanaf het begin direct in tot eigenhelft. SVI moest hierdoor een hoog baltempo creëren en gebruikmaken van de ruimte die ze kregen. Dit resulteerde direct in een aantal goeie kansen voor SVI, Robbin miste een kans op de 0-1 op aangeven van Jorn. Jorn miste hierna een grote kans 1 op 1 met de keeper.

  Maar na 16 min gespeeld te hebben wordt er een goed uitgevoerde variant van de korte corner geschoten door Aron op doel, deze pareert de doelman nog, maar de bal komt voor de voeten van Jesper Ophoff die de boeken in mag gaan als eerste doelpunten maker ooit voor O23 in de 4e divisie. Hierna is het één richting verkeer van SVI, en wordt een vrije trap van Aron niet goed gepareerd door de keeper waardoor deze achter de lijn verdwijnt.

  Aron ook betrokken bij doelpunt nummer 3, na een goeie solo zet hij Robbin oog in oog met de keeper en rondt deze koelbloedig af.
  Na een goed gecombineerde aanval brengt Jorn de bal voor en schuift (jawel) Aron de bal binnen. Hierdoor kan SVI rustig de kleedkamer opzoeken met een 0-4 voorsprong.

  Na rust probeert Zuidlaren wat aan te zetten en hogerop druk te zetten, dit resulteerde in een schot die makkelijk was te pakken voor Abel. Tevens was dit het enige sprint werk wat onze grensrechter Arjan Jansen hoefde te doen deze middag. Aron probeerde nog voor een hattrick te tekenen maar zijn poging verdween op de lat. Op dit moment begon de keeper te laten zien dat hij echt wel kon keepen, en hield vooral Jorn tegen van zijn eerste doelpunt. Het mooiste doelpunt werd gemaakt door Robbin, deze werkte met een fantastische omhaal de bal snoeihard in de touwen. Helaas stond hij buitenspel waardoor het feestje niet door ging.

  Eindstand 0-4
  Hierdoor konden de mannen van trainer Youri de Velde met een goed gevoel de bus in stappen terug naar Zwolle. De volgende wedstrijd is 18 september uit bij GVAV- Rapiditas Groningen.