• SVI Verslaat Oranje Nassau in Polman Stadion in Almelo

 • De hele week waren de jongens al gespannen. Zou het wel of niet doorgaan. Donderdag werd al gemeld: Het veld is sneeuwvrij gemaakt en ze hebben veldverwarming, dus voor nu gaat het gewoon door.

  Een dag later weer de vraag... De KNVB heeft alle amateur-wedstrijden afgelast, gaat onze wedstrijd wel door? Wederom het antwoord: Ja, onze wedstrijd gaat door.

  Want, onze SVI JO15-1 speelde vandaag in het Polman Stadion in Almelo. De thuishaven van Heracles Almelo. Ze speelden hier tegen derde divisionist Oranje Nassau JO15-1. Oranje Nassau, ook wel bekend als ON, staat in de middenmoot in de derde divisie, onze jongens konen vandaag dus aan de bak.

  Een beetje onwennig betraden de jongens het veld in het stadion. Ja, dat is toch wat anders dan het hoofdveld bij SVI. Het stadion biedt plaats voor zo'n 12.000 toeschouwers. Dit aantal werd bij deze wedstrijd net niet gehaald, maar toch was er ruim voldoende publiek aanwezig.

  Na een warming up op het veld was er nog even overleg met de scheidsrechter. Doordat de spelers geen gebruik konden maken van de kleedkamers in het stadion, moesten ze nogal ver lopen wanneer ze met de rust naar binnen zouden gaan. Daarom werd in overleg met de scheidsrechter en de tegenstander besproken dat we in plaats van twee helften van 35 minuten, in totaal drie keer 25 minuten gingen spelen, met tussendoor wat mogelijkheden voor de spelers om te drinken.
  SVI begon met een voltallige selectie aan de wedstrijd. Iedereen was fit en kon ingezet worden. Met Niek, Django, Joep en Job op de bank begon SVI aan de wedstrijd.

  SVI was fel en gretig en erop gebrand de punten mee naar Zwolle te nemen. In niets was het verschil in niveau tussen de derde divisie en de hoofdklasse te zien. Sterker nog, SVI begon beter aan de wedstrijd. Al na 6 minuten spelen kwam Nosa goed door en nam het doel van ON onder vuur, helaas ging dit schot nog net naast. Amper een minuut later was het wel raak. Nosa ging wederom goed door en in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal voor op Hampo die volledig vrij kon inschieten. SVI stond op voorsprong!

  SVI bleef goed doorgaan, was fel en in de ogen van de scheidsrechter soms te fel. Achterin straalden Stan en Menno rust uit en werd ON geen enkele keer gevaarlijk. Pas in de 21e minuut was daar het eerste schot van ON op doel. Een schot uit de tweede lijn ging naast. Een minuut later probeerde ON het weer en wederom ging het schot naast.

  Maar ook SVI bleef gevaarlijk. Hampo maakte het de verdediging van ON erg lastig. Met schitterende passeeracties kwam hij steeds langs zijn man, toch werd zijn inzet tot twee keer toe gestopt door de goed keepende doelman van ON.

  Na 25 minuten spelen, floot de scheidsrechter voor de eerste pauze. Bij SVI werd er nu gewisseld. Jason, Matz, Menno en Justin werden vervangen door respectievelijk Joep, Job, Django en Niek. Nosa ging nu op de '10' spelen en Job in de spits.

  Na de pauze werd er weer gevoetbald. ON was nu iets feller en beet wat meer van zich af. De aanvallen volgden elkaar wat meer op, maar de vernieuwde verdediging stond goed. Toch werd er tien minuten na de hervatting gescoord. Een afvallende bal werd door de rechtshalf van ON opgepikt en van afstand keihard op goal geschoten. Via Lars en de paal ging de bal toch in het net en zo stond ON op gelijke hoogte. In de minuten daarna leek SVI wat aangeslagen en ON kwam er nog een paar keer goed door. Gelukkig voor SVI gingen de schoten telkens naast de goal.

  Na vijf minuten had SVI de boel weer op een rijtje en konden zij weer voor gevaar zorgen. Een mooie actie van Hampo waarbij hij met een schitterende voetbeweging gevolgd door een versnelling, twee man kwijt was, zorge ervoor dat hij alleen voor goal kwam. Zijn schot werd echter gestopt door de keeper. Ook de inzet van Job die volgde, werd door de keeper gestopt. Hampo was erg op dreef, want slechts enkele minuten later kreeg hij weer een kans, deze ging echter naast. Een minuut later wist hij zelfs de kruising te raken met zijn schot.

  Na twee keer 25 minuten spelen floot de scheidsrechter weer voor een pauze. Bij SVI werd er weer gewisseld: Stan, Maarten, Hampo en Daan werden gewisseld voor respectievelijk Menno, Justin, Jason en Matz. Na de hervatting leek het of SVI weer met hernieuwde energie speelde. Ze waren gretig, fel en gevaarlijk Niek kwam als rechtback goed over Joep heen en wist de bal goed voor te geven. Helaas kon Job niet bij deze bal komen. Vijf minuten na de hervatting moest Nosa gewisseld worden. Bij een overtreding was hij licht geblesseerd geraakt, om geen risico's te nemen werd hij gewisseld voor Daan.

  Bijna tien minuten na de hervatting werd Andy goed vrijgespeeld door Joep en met een koelbloedig schot wist hij SVI weer op voorsprong te zetten, 1-2! De vreugde was groot bij de Zwollenaren. Na zijn doelpunt kreeg Andy een publiekswissel. Hij ging er uit en Hampo mocht er weer in voor de laatste 10 minuten. Amper een minuut in het veld nam hij weer het doel onder vuur, maar wederom werd zijn inzet door de keeper gestopt. Toch had de keeper op het volgende schot van Hampo geen verweer. Job ging aan de linkerkant van het veld goed door en zette de bal voor op Hampo. Met een hard schot ging de bal via de keeper toch de goal in en stond SVI op een 1-3 voorsprong!

  In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord. SVI had van de derde divisionist Oranje Nassau gewonnen met 1-3. De punten in het Polman Stadion waren voor de Zwollenaren. Nu maar hopen dat de punten die avond ook naar Zwolle gingen wanneer PEC Zwolle op de zelfde grasmat aan moet treden tegen Heracles.

  NB: Ook PEC Zwolle heeft de punten meegenomen naar Zwolle, door met 0-2 van Heracles te winnen. Fijn dat de grote jongens zo'n voorbeeld nemen aan onze toppers van SVI JO15-1
 • Wedstrijd Details

  Oranje Nassau JO15-1

  1 - 3

  v.v. SVI JO15-1

      7' Hampo Alexanian (Intikker)
  Assist: Nosa Obasuyi
      26' Speler UIT: Menno Schutte
  Speler IN: Django Visser
      26' Speler UIT: Justin van Noorloos
  Speler IN: Niek van den Brink
      26' Speler UIT: Matz van Mourik
  Speler IN: Job Oole
      26' Speler UIT: Jason Nieukoop
  Speler IN: Joep Banse
  [onbekend...] (Afstandschot) 35'    
      51' Speler UIT: Stan Vizzini
  Speler IN: Menno Schutte
      51' Speler UIT: Maarten Buchner
  Speler IN: Justin van Noorloos
      51' Speler UIT: Hampo Alexanian
  Speler IN: Jason Nieukoop
      51' Speler UIT: Daan Groenenberg
  Speler IN: Matz van Mourik
      62' Speler UIT: Nosa Obasuyi
  Speler IN: Daan Groenenberg
      64' Andy Agten (Schot)
  Assist: Joep Banse
      65' [onbekend...]
      69' Hampo Alexanian (Schot)
  Assist: Job Oole