• Technische Dag bij v.v.SVI

  • Zaterdag 29 mei, eindelijk een lekker zonnetje, werd de technische dag voor alle kaderleden en trainers georganiseerd door de Bestuur Groep Voetbal. De dag begin met de uitreiking van het certificaat: Lokale Jeugd Opleiding door Art Langeler directeur voetbal van de KNVB en vanaf 1 juli trainer van PEC Zwolle. Hij had mooie woorden voor de ontwikkelingen bij SVI en schetste het belang van samen doen, plezier beleven maar vooral ene veilig sportklimaart bieden. Laten dat nu ook de pijlers van het SVI voetbal zijn: Veiligheid, Plezier en Prestatie.

    Daarna was het de beurt aan Arjan Jansen, voorzitter voetbal, die de ambitie, het beleid en ook de spel[principes van SVI met ons deelde waarna Bram Freie hier op doorging en liet zien hoe hij met trainingen en wedstrijden invulling aangaf.
    Na een welverdiende en goed verzorgde lunch was het tijd voor de demotraining van het 1e waarbij de trainers en het kader aan de hand van de uitgereikte papieren versie van de training konden zien hoe de theorie werd vertaald naar de praktijk en tegelijk moesten ze hun momenten kiezen wat onduidelijk was of wat vragen opriep.

    Deze vragen werden in de evaluatie met elkaar besproken en waren uiteenlopend van: hoe hou je het voor iedereen interessant tot de details wanner en hoe er druk gezet werd etc. het thema was: omschakeling van aanval naar verdediging. Ik werd in verwarring gebracht want volgens de technici begon verdedigen met druk zetten naar voren???? Begrijpt u het nog: voetbal trainer zijn is een vak en simpel houden het moeilijkst kreeg ik te horen….

    Zoals bij een vereniging als SVI hoort werd deze technische dag afgesloten met Plezier en napratend met een drankje bleef het nog lang mooi weer op de Siggels.