• Verslag van een ARAG-dag

   
  SVI is sinds juni 2019 een officiële door de KNVB gecertificeerde ARAG-vereniging. ARAG is de arbitragepartner van de KNVB. Aangezien slechts 88 andere verenigingen over deze certificering beschikken, bevinden wij ons dus in een uniek gezelschap.
  Uitvloeisel van de certificering is dat deze verenigingen jaarlijks bij elkaar komen in Zeist op de KNVB Campus om daar van elkaar te leren, de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbitrage te horen en om nieuwe contacten te leggen. Zo ook op 11 januari jongstleden toen een afvaardiging van de commissie naar Zeist toog.
   
  Voor deze dag mocht elke vereniging 1 vrijwilliger meenemen die in het zonnetje gezet mocht worden. Namens SVI werd René Spliet afgevaardigd. Voor René is het nooit te veel en hij fluit vaak elke zaterdag 2 wedstrijden (soms wel 3 als dat nodig is). En altijd even enthousiast en vol plezier. Naast de deelname aan het programma brachten deze speciale gasten een bezoekje aan het ARAG Replay Center waar ze een uitleg kregen over de VAR en zelf ook nog mochten ervaren hoe lastig dit toch eigenlijk wel is.
   
  De dag werd afgesloten met een lezing van de Nederlandse toparbiter Bjorn Kuipers, die op inspirerende wijze vertelde over zijn loopbaan, over “ team Kuipers”  en over zijn ondernemerschap. Vanwege zijn unieke prestatie van 150 Europese wedstrijden kreeg hij namens ARAG een speciale, door de Nederlandse Munt vervaardigde, tossmunt overhandigd. Deze munt kreeg René ook overhandigd als dank voor zijn inzet.
   
  Lijkt het jou ook leuk om te gaan fluiten? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes die willen gaan fluiten. Neem dan contact op met Wijnand Visser of Fia van Hoorn op scheidsrechterszaken@vvsvi.nl.
   
  Lees hier ook het artikel op de site van de KNVB.