• Zakelijke overwinning SVI JO15-1

 • v.v. Hattem JO15-1

  0

  -

  2

  v.v. SVI JO15-1

  Eindelijk is de zomerstop voorbij, eindelijk mochten de jongens weer de wei in! Vandaag mocht de JO15-1 de eerste bekerwedstrijd spelen in Hattem tegen de plaatselijke v.v. Hattem JO15-1G. Onder leiding van KNVB scheidsrechter D. van de Graaf, werd er om 12:00 uur afgetrapt. Joep, Jason en Niek begonnen de wedstrijd op de bank vandaag.

  Het begin was nog wat onwennig. Hattem zette vroeg druk, en SVI kwam maar weinig aan voetballen toe. Nadat Hattem in het eerste kwartier een paar kansjes had gehad, kwam eindelijk SVI wat beter in het spel. Uit een vrije trap in de 16e minuut die goed door Stan werd genomen wist Matz de bal met zijn hoofd voor de voeten van Hampo te brengen. Hij had geen moeite om de 0-1 binnen te tikken.

  Toch ging het nu nog niet heel makkelijk voor SVI. Hattem zette vroeg druk en kwam er af en toe voetballend goed uit. Maar de verdediging van SVI stond als een huis, er kwam bijna niemand door. Na 28 minuten werd Job gewisseld, hij had te veel last van zijn enkel en hij werd vervangen door Joep. Verder leverde de eerste helft niet echt veel bijzonderheden op.

  In de rust gingen Niek en Jason warm lopen om na de pauze de posities van Maarten en Andy over te nemen. In de tweede helft was SVI beter. Spelers wisten elkaar goed te vinden en de opkomende backs, Justin en Niek, zorgden voor gevaarlijke situaties in het voordeel van SVI. De creativiteit van Nosa, Jason en Daan zorgde voor overwicht op het middenveld. Achterin hielden Stan en Django de boel goed dicht. Ook Lars was vandaag een rustpunt achterin. Voorin zetten Hampo, Joep en Matz vroeg druk, en zorgden er zo voor dat Hattem niet aan voetballen toe kwam.

  Na 60 minuten spelen ging Matz naar de kant en ging Andy op het middenveld spelen. Nosa ging hierdoor in de aanval spelen. Enkele minuten later ging Joep goed jagen waardoor de verdediging van Hattem de bal in zijn voeten speelde. Met een eenvoudig schot wist hij de uitkomende keeper te verschalken en zo de voorsprong van SVI te verdubbelen. 0-2.

  5 minuten voor tijd mochten Hampo en Django op de bank plaatsnemen voor Maarten en Job, die inmiddels weer kon spelen. Job kreeg nog een grote kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar helaas werd de bal tegengehouden door de keeper van Hattem.

  Na twee keer 35 minuten spelen floot de scheidsrechter af en kon SVI de drie punten mee terug nemen naar Zwolle. Volgende week is de tweede bekerwedstrijd, dan treedt SVI om 10:00 uur aan op eigen veld tegen FC Dalfsen.

 • Wedstrijd Details

  Hattem JO15-1G

   

  SVI JO15-1

      16' Hampo Alexanian
  Assist: Matz van Mourik
      28' Speler UIT: Job Oole
  Speler IN: Joep Banse
      36' Speler UIT: Andy Agten
  Speler IN: Jason Nieukoop
      36' Speler UIT: Maarten Buchner
  Speler IN: Niek van den Brink
      60' Speler UIT: Matz van Mourik
  Speler IN: Andy Agten
      63' Joep Banse
      64' Speler UIT: Hampo Alexanian
  Speler IN: Job Oole
      64' Speler UIT: Django Visser
  Speler IN: Maarten Buchner